6 от най-атрактивните цветове в интериора през 2021

Прочетете кои са най-актуалните цветове в интериора през 2021 и харесайте подходящия за вашия дом и състояние на духа.

През тази година всичко е обърнато към дома и превръщането му в място, на което всеки член на семейството се чувства максимално добре. Предвид обстоятелствата – принудително затваряне, съвместяване на работа, почивка и учене на едно място – задачата е сложна и всеки детайл е от значение.

Фирмите – производителки на бои и латекс са насясно с това и избраните от тях цветове на годината излъчват радост, спокойствие, копнеж по морска и небесна синева, надежда. Запознаейте се с 6 от най-актуалните цветове в интериора през 2021 и харесайте подходящите за вашия дом и състояние на духа.

цветове в интериора през 2021

Тюркоазено синьо

През последните години в интериора властваше морскосиньото. През 2021 тоновете изсветляват.

Aegean Teal 2136-40 на Benjamin Moore е като синьото на небето в ранна пролет – светло, ведро с капчица сиво. Той носи усещане за свежест, простота и ново начало. Подходящ е за дома на хора, които ценят малките радости на живота.

Blissful Blue 4005-3C на Valspar е добро решение за спалнята, а също и за стаята на по-експанзивни и чувствителни деца. Този цвят излъчва прохлада, вдъхва сигурност, носи успокоение.

Misty Aqua 1147-3 на PPG е мек, приглушен вариант на тюркоазената аква. Прекрасно решение за отворена кухня с остров и винтидж шкафове.

Петролено зелено

Цвят, който носи усещане за гора, за дълбочина, за стабилност. Crown го нарече Antidote и го лансира още за сезон есен-зима 2020, но той остава актуален и за 2021 година. Знаем, че е смело решение за дома и повечето хора рядко посягат към него, но в комбинация с Masala 10428 или Hummus 12118 на Jotun може да се получи дом, изпълнен с прохлада, покой и усещане за сигурност.

Интериорни цветове през 2021

Бронзово кафяво

Цвят, който събира в себе си цветовете на камъка, метала, дървото. Създава медитативно усещане и е подходящ за дневната и работните кътове. Добавяте акценти от полирано сребро, месинг или мед и домашен текстил от естествени материи и получавате дом, в който можете да релаксирате и работите с желание. Urban Bronze SW 7048 (245-C7) на Sherwin Williams е точно такъв.

Неутрални цветове

С тях трудно може да сгрешите. Неутралните цветове са идеалният фон. Комбинират се отлично със смели и ярки цветове, с топли и студени тонове.

Brave Ground на Levis Dulux е изящно решение за всяка стая във вашия дом – мек, естествен, неутрален. Съчетава се перфектно с лен, памук, дърво. За жилище, в което всички се чувствате добре, правите планове и мечтаете.

Hummus 12118 на Jotun е блед, топложълт цвят, който стои изключително елегантно и създава приветлива, уютна атмосфера.

Gallery Grey на Valspar носи мека увереност и достъпна елегантност. Олицетворяващ минимализма, този свеж нюанс на топло сиво внася усещане за модерност и естественост.

Керемидено червено

Този интензивен, топъл цвят, който носи землистите отенъци в себе си е точното решение за стаи със северно изложение или за помещения, в които влиза малко естествена светлина. Kalahari Sunset MQ1-25 на Behr ви връща към основните ценности, към нуждата от любов и топлина у дома и неглижирането на външните фактори за стабилното ви емоционално състояние.

Тенденции през 2021 за интериорни цветове

Медено жълто

Нюансите на жълтото са в интерионите тенденции за последните няколко години. Ще останат актуални и през 2021. Те внасят свежест и виталност във всяко помещение. Създават усещане за топлина, помагат ви да се настроите на творческа вълна.

Honig Beige Palazzo 220 на Caparol и Masala 10428 на Jotun ще внесат в жилището ви усещане за семпъл шик.

Ако сте избрали един цвят, но не знаете с кой друг да го комбинирате, ако ви е трудно да си представите дали е подходящ за вашето жилище, свържете се с нас, ще ви консултираме и ще ви помогнем в избора.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!

лого Urban Style

Urban Style

Екипът ни ще внесе уют и топлина във вашия дом. Разчитайте на коректно отношение, качествени материали и иновативни решения. Urban Style – модерният градски стил на София.

Направете запитване

Изберете категория

Instagram

Pin It on Pinterest