Топ 5 тенденции в интериорния дизайн през 2021

Научете повече за новите тенденции в интериорния дизайн през 2021. Създайте уютна и спокойна атмосфера за цялото семейство.

Топ тенденциите в интериорния дизайн през 2021 са продиктувани от необходимостта домът да се превърне в място, което изпълнява куп непривични за него функции и все пак си остава дом.

тенденции в интериорния дизайн през 2021

Естествени материали – дърво, камък, зеленина

Човекът има все по-крещяща нужда от досег с природата и все по-малка възможност да го осъществи. Затова не е изненада, че класиката – естествени материали в интериора – отново е хит.

Мебелите от стабилна дървесина създават усещане за уют, стабилност, спокойствие – все неща, от които имаме огромна нужда. Освен това дървото, като материал, пасва идеално за всички стилове – от минимализъм до арт деко.

Зеленината е разкошна за декорация и зониране на помещенията. Тя предразполага към отпускане и почивка и създава по-здравословен микроклимат.

Дървото, камъкът, зеленината връщат в дома ни и в нас самите позабравеното чувство за хармония, за баланс. Затова повечето хора отново се връщат към тях.

Тапети и фототапети

Те са черешката на обзавеждането през 2021 и причините за това са две:

  • могат да се сменят лесно, бързо и без големи разходи – за хората, затворени в домовете си това е начин да сменят обстановката без вложения и усилия;
  • имат разкошни мотиви – технологиите позволяват да се изработят тапети и фототапети с всякакви фигури, което пък дава на хората необятни възможности за експериментиране.

Тапети с флорални мотиви, златисти и сребристи нишки, прилични на графика, геометрични фигури, монохромни – може да ги комбинирате както си пожелаете.

Прочетете статията “8 нестандартни декоративни стени за вашия дом”, за да разберете повече за възможностите на тапетите и фототапетите.

Изчистените лица, изрисувани с една непрекъсната линия навлизат много силно в интериора през 2021. Появяват се по стените, на картини, на декоративни възглавнички, на одеяла, на облеглаката на дивана.

Терацо мозайки

Мозайката терацо е най-бързият начин да пуснете изтънчения, венециански дух в дома си. Преди повече от 5 века италианските майстори започнали да комбинират натрошени парчета мрамор и глина и създали изключително здрава, издръжлива, устойчива на вода подова настилка. Тя може да се направи във всякакъв цвят, изглежда елегантно, нестандартно, закачливо – съвършена е.

Голяма част от хората – особено семейни, с малки деца, с домашни любимци – предпочитат терацо за кухнята, банята, коридора. Интериорните дизайнери ползват терацо не само за подовете, но и за стените – особено на банята и кухнята.

Злато и златни аксесоари

Те не са преставили да са хит в интериора през последните години, но по различни причини. Преди се ценеше най-вече усещането за лукс и елегантност, което внасят в помещението. Днес основна ценност е топлината, която излъчват,  независимо дали са част от обзавеждане в индустриален, класически или поп арт стил.

Освен това, в интериорния дизайн през 2021, възможностите за златни аксесоари в дома са десетки. Вече няма нужда да се ограничавате само до някоя мебел. Златисти завеси, възглавнички, одеяла, завеси – вече всичко може да бъде в златисто. Това позволява и на по-консервативно настроените по отношение на интериорния дизайн да приложат тази тенденция в дома си.

Тъмно и тюркоазено синьо

Синьото е цвят на спокойствието, прохладата, свежестта, увереността, интелигентността, истината. Нищо чудно, че е предпочитан интериорен цвят през 2021. При това в два основни нюанса – тъмносиньо и аква.

Тъмносините стени, в комбинация със златни аксесоари или златист домашен текстил  създават усещане за кралски лукс в дневната. Цветът е отлично решение и за детска стая. Може да го съчетаете с жълто, оранжево или бледорозово.

Тюркоазеното синьо пък е едно от най-горещите решения за кухнята.

Прочетете повече за него и за останалите актуални цветове за интериора на към “6 актуални цвята за интериора на вашия дом през 2021”.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!

лого Urban Style

Urban Style

Екипът ни ще внесе уют и топлина във вашия дом. Разчитайте на коректно отношение, качествени материали и иновативни решения. Urban Style – модерният градски стил на София.

Направете запитване

Изберете категория

Instagram

Pin It on Pinterest