7 топ тенденции за интериора на кухнята през 2021

Научете повече за тенденциите в интериора на кухнята през 2021. Почерпете идеи и създайте уютно помещение според вашия вкус.

Кухнята е сърцето на дома. Мястото, в което цялото семейство се събира, общува и създава спомени. В тази публикация ще ви разкажем какво е актуално за интериора на кухнята през 2021. Почерпете идеи и вдъхновение за вашия ремонт или обзавеждане на ново жилище.

тенденции в интериора на кухнята през 2021

Акцент в ярък цвят

Бяло, бежово, кафяво – обикновено това са предпочитаните цветове за кухнята. През 2021 обаче тенденцията е по-тъмни основни цветове и ярки акценти в жълто, оранжево, червено. Те привличат погледа, разчупват пространството, създават повече настроение и придават характер на помещението. Неща, които са от особено значение, когато прекарваме повече време у дома и се нуждаем от разведряване, от създаване на по-жизнерадостна обстановка.

Много често нашите клиенти предпочитат този акцент в ярък цвят да е някой от електрическите уреди – червена печка и червен тостер, жълт хладилник. Дизайнерските серии на електроуредите Smeg дават интересни възможности за внасяне на свежест в кухнята.

Винтидж елементи

Те внасят спокойствие и уют в атмосферата, омекотяват обстановката, дават усещане за стабилност и непреходност. Затова и са категорично предпочитани в интериора на кухнята, а и на цялото жилище – балансират умело с несигурността и тревожността, идващи от външния свят.

Смесители, декоративни абсорбатори, окачени на видно място ретро тигани и тенджери с изрисувани по тях цветя. Рисувани порцеланови дръжки за шкафове и чекмеджета или дръжки от ковано желязо, изящни стари сервизи за кафе – ако сте им почитатели, включете ги в интериора на кухнята си смело.

Черни матови шкафове

Черното е необичаен цвят за жилище, но тази година се наложи необичайно силно в модните тенденции в кухненския интериор. Черните матови шкафове се комбинират със светли плотове и аксесоари с цвят на мед или злато – ефектът е помещение, което носи усещане за лукс и функционалност.

Имайте предвид, че тази модна тенденция е подходяща най-вече за големи пространства или за американска кухня. Настойчиво ви препоръчваме да се консултирате със специалист преди да я прилагате към своя дом. Иначе рискувате да създадете потискаща атмосфера и да дадете внушителна сума за корекция на грешката.

кухната през 2021

Метални акценти в бронз, злато и сребро

Имаме нужда от усещане за лукс, от топлина, от уют и от лесна поддръжка на дома. Металните акценти – бронзови, златисти и сребристи – отговарят точно на тази необходимост? Дръжките на шкафовете и чекмеджетата, смесителят, мивката – подберете ги в цвят злато или бронз и ще видите как ще променят облика на кухнята ви. Това е страхотно решение дори, когато сте под наем и не искате да правите големи промени в жилището.

Кухненски гръб с фаянс и теракота

Фаянсовите и теракотени плочки с по-екстравагантни шарки могат да преобразят и най-обикновената кухня. Почистват се лесно освен това няма да ви струва много скъпо да ги смените, когато ви омръзнат.

Затова и по-консервативните ни клиенти, които все пак имат нужда от промяна, предпочитат този вариант – фаянсови плочки с богата орнаментика за кухненския гръб и по-традиционни шкафове и плотове.

Отворен план с кухненски остров

Комбинацията от кухня и дневна, т.нар. американска кухня, е последен писък на модата вече няколко години. В центъра й обикновено е разположен кухненският остров, който не просто добавя уют, но и осигурява допълнителна площ за съхранение и приготвяне на храна. Ако в дома няма обособена трапезария, той играе ролята и на кухненска маса.

Отвореният план е най-добрият начин да събираме у дома цялото семейство, да прекараме време заедно, да споделяме емоции и да си помагаме.

тенденции в интериора на кухнята през 2021

Естествени плотове

Плотовете от естествени материали – дърво, камък, мрамор – са все по-предпочитани за интериора на кухнята през 2021.

Дървото има топло излъчване, дава усещане за стабилност и спокойствие, изглежда елегантно. Проблемът на дървените плотове е, че изискват повече поддръжка.

Плотовете от камък са издръжливи, с дълъг експлоатационен живот и са характерни за кухни в стил рустик или индъстриал. И двата, особено модерни през последните години.

Мраморните плотове са великолепни – показват класа и стил. Освен това са перфектни, ако обичате да експериментирате с рецепти за сладки и торти.

Помислете как искате да изглежда вашата кухня, като се съобразите с начина на живот на семейството ви и с хранителните ви навици. Ако имате нужда от помощ за интериорния проект и/или неговото реализиране, свържете се с нас.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!

лого Urban Style

Urban Style

Екипът ни ще внесе уют и топлина във вашия дом. Разчитайте на коректно отношение, качествени материали и иновативни решения. Urban Style – модерният градски стил на София.

Направете запитване

Изберете категория

Instagram

Pin It on Pinterest