5 тенденции в избора на плочки за баня през 2021

Предстои ви ремонт на банята? Желаете да създадете елегантна и модерна атмосфера? Ще ви помогнем в избора на плочки за баня през 2021.

Банята е мястото, в което можете да се отпуснете, да останете насаме с мислите си, да си починете или да се концентрирате. Затова е и особено важно това помещение да е уютно, комфортно, да ви предразполага към релакс. Запознайте се с 5 хитови тенденции за избор на плочки за баня през 2021 и се постарайте да създадете интериор, който отговаря изцяло на вашите нужди и вкусове.

актуални плочки за баня през 2021

Плочки тип “рибени люспи”

Мароканският стил в интериора винаги е актуален, а плочките тип “рибени люспи” идват именно от него. Те напомнят за море, свежест, приключения. Създават усещане за успокоително движение. Подходящи са и за стените, и за пода. Не е задължително да са в класически син цвят – оранжеви, тюркоазени, графитени, стоят добре във всякакви цветове. Но! Бъдете внимателни с тях, за да не се окаже, че вместо елегантна, банята ви изглежда претрупана, а атмосферата ѝ е задушаваща или скучна. В по-малките мокри помещения, може да ползвате плочки тип “рибени люспи” само за акцент – облицовайте с тях част от стената или само пода. Комбинирайте светли плочки с тъмни стени – не разчитайте само на “рибените люспи” да създадат елегантност и усещане за движение.

3D / релефни плочки

Съветваме ви да ги ползвате само след консултация с интериорен дизайнер. 3D плочките са с релефна повърхност – вълнообразна, геометрична или абстрактна – и ви дават необятни възможности за игра с перспективата, дълбочината, пространството. С тях можете да постигнете усещане, че се влизате в подводна пещера или че се носите по игривите вълни на спокойно море. А може и просто да придадете по-фин, елегантен нюанс на интериора на банята.

Не пристъпвайте сами към поставянето на такива плочки. По-добре споделете с професионалист какво искате да постигнете като ефект, оставете го да огледа мястото и да ви предложи варианти.

Релефните плочки са особено актуални, защото могат да извадят дома от неговата монотонност и скука, но могат да създадат и прекалено драматичен ефект, който ви напряга.

Терацо мозайки

Те са наистина съвършени – както ви разказвахме вече в статията “Топ 5 тенденции в интериорния дизайн през 2021”.

Мозаечните плочки терацо внасят италиански дух в банята. А с какво са известни италианците? Със своята семпла елегантност и с умението да се радват на живота и малките неща в него. Може да ги ползвате само за акцент, например да облицовате само пространството около и зад мивката и огледалото или около и зад душа. Идеални са за зониране на банята.

Напомняме, че са и изключително устойчиви на удар, влага, вода, петна. Казахме ви, че са съвършени, нали?

Плочки, имитация на естествени материали – камък, мрамор, дърво

Тази тенденция е съвсем в духа на търсенето на хармония с природата и начин да сме в по-близък досег с нея.

Признаваме ви, че плочките, имитация на дърво са ни любими. Те наистина преобразяват банята. Правят я приказно спокойно и уютно място, превръщат я в стая за отдих и медитация, а не просто в баня.

Плочките, имитация на мрамор внасят забравян лукс и разкош в това помещение. А плочките, имитация на камък са изключително подходящи за големи бани към къщи и вили, решени в стил “рустик”.

Сив гранитогрес

От неутралните цветове сивото е, което властва в интериора вече няколко години. То придава елегантност на помещението и се съчетава перфектно с топли и студени цветове, с естествени и високотехнологични материали. Със сив гранитогрес, в зависимост от нюанса му, можете да получите банята с интериор в минималистичен, индустриален или дори винтидж стил.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!

лого Urban Style

Urban Style

Екипът ни ще внесе уют и топлина във вашия дом. Разчитайте на коректно отношение, качествени материали и иновативни решения. Urban Style – модерният градски стил на София.

Направете запитване

Изберете категория

Instagram

Pin It on Pinterest